luni, 3 ianuarie 2011

Mos Craciun, platit in functie de barba

 

Un Mos Craciun cu barba reala costa anul acesta 200 lei, dar va sta in mijlocul copiilor doar 15 minute.



Firma la care lucreaza Mosul a scumpit anul acesta pretul, cu 50 lei fata de 2008, dar, chiar si asa, solicitarile nu au intarziat sa apara: patru-cinci persoane l-au cerut deja pe Mos Craciun.

Un pret mai redus este perceput de firmele care nu au avut norocul sa gaseasca un Mos cu barba alba adevarata si pe care trebuie il costumeze pentru a parea adevarat. Un astfel de Mos va imparti cadouri si va asculta poeziile si cantecele copiilor pentru 40 lei pe ora, dar daca are de a face cu familii sau firme cu dare de mana, tariful poate ajunge si la 150 lei pe ora.

Unii Mosi din Cluj au deja clientela formata, altii sunt la prima incercare de acest fel. Ioana Gazdac se ocupa de cativa ani de animatie la petreceri pentru copii, dar in acest an s-a orientat si spre inchirierea lui Mos Craciun. Aceasta spune ca a dat anuntul pe internet de aproximativ doua saptamani si a primit doua solicitari, dar spera sa mai primeasca.

"M-au sunat deocamdata o familie si o firma. Am inceput aceasta activitate dupa ce mi-a spus un prieten din Bucuresti ca se pot face ceva banuti din treaba asta. De obicei, de petrecerile pentru copii, ne ocupam eu si sora mea, dar pentru Mos Craciun l-am cooptat in echipa pe prietenul meu", a declarat, pentru citynews.ro, Ioana Gazdac.

Un alt Mos Craciun din Cluj, actor profesionist, spune ca se ocupa de aproape cinci ani de aceasta activitate, dar cel mai bine i-a mers in Bucuresti, unde a fost Mos Craciun timp de trei ani. "Din experienta anilor anteriori, toti se vor ingramadi sa ma sune cu o saptamana inainte de Craciun. Pana acum nu m-a sunat nimeni, dar nici nu ma asteptam sa ma sune. Toti ma vor cauta cu cateva zile inainte", a afirmat "Mos Craciun".


Acesta spune ca solicitarile din partea familiilor au crescut de la an la an, dar firmele il cauta mult mai putin. Chiar si in anii trecuti, firmele nu au cerut deloc serviciile actorului din Cluj, in comparatie cu cele din Bucuresti, care organizau adevarate petreceri, care costau si 600 de euro. In urma unei astfel de petreceri, cel care juca rolul Mosului putea castiga intre 75 si 150 lei.


Perioada cea mai aglomerata pentru Mos Craciun este intre 19 si 25 decembrie.


Gabriela Dragota
citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu